top of page

December 21, 2017

Jongerenbus Ravelijn gaat jeugd naar buiten trekken

STEENBERGEN - Het ontwerp van Ravelijn-leerlingen Francesca Castelijns, Jennifer van Marion, Kyra Margaritha en Jeske Feijtel schittert volgend jaar op de Steenbergse jongerenbus. Dat heeft de Roosendaalse kunstenaar Benjamin Scheltema bekendgemaakt op landgoed Arcadia.

October 13, 2017

Scheltema grote winnaar cultuurprijs Roosendaal

ROOSENDAAL - Beeldend kunstenaar Benjamin Scheltema heeft vanavond in De Kring de Cultuurprijs Roosendaal gewonnen. Bij de jongeren ging de prijs naar jeugdtheater Hofplein voor de voorstelling Dromen met waargebeurde verhalen over Roosendalers tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Genomineerden voor de cultuurprijs in Roosendaal bekendgemaakt

ROOSENDAAL - De nominaties voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal zijn bekend. Fotograaf Aad Meijer, Galerie Benjamin Scheltema, Openluchttheater Nispen, Openluchttheater Vrouwenhof en The Loods Graffiti Hall of Fame hebben allemaal te horen gekregen dat zij kans maken op de prijs. 

September 03, 2016

BNdeStem - Galerie Benjamin Scheltema in Roosendaal geopend

ROOSENDAAL - Beeldend kunstenaar Benjamin Scheltema opende afgelopen weekend zijn nieuwe galerie in Molenstraat 57 te Roosendaal. 

May 31, 2016

Roosendaalse Bode In kooi opgesloten als actie tegen exploitatie Indiase meisjes

ROOSENDAAL – Gewetenloze uitbuiters houden in India duizenden meisjes tegen hun wil vast in bordeelhokjes.

Met de actie ‘Lock me Up – Free a Girl’ voeren honderden min of meer bekende Nederlanders actie tegen deze vorm van gedwongen prostitutie. Ze laten zich 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Ze vragen niet alleen aandacht voor het probleem, maar zamelen ook geld in om de actie te ondersteunen.

February 27, 2016

BN-DeStem Een kleurrijke exposite van een al even kleurrijke persoon

ROOSENDAAL – ’Ik, Benjamin Scheltema’. Onder deze naam opende de 31-jarige kunstenaar Benjamin Scheltema zondag zijn in het oog springende expositie in winkelcentrum De Biggelaar

January 17, 2016

BN-DeStem Open-Huis Atelier Benjamin Scheltema

Geslaagde Open-Huis dag

 

 

December 22, 2015

NPO Jan van de Straat is bij Benjamin Scheltema. De kunstschilder gaat als een speer met een zelf beschilderde auto, werken op Ibiza en het beschilderen van de menukaart voor het nieuwe restaurant van Sergio Herman. Maar wat het nou precies is wat Benjamin maakt, dat weet 'ie zelf ook niet. Samen met Jan gaat Benjamin op zoek naar het antwoord.

September 24, 2015

BNdeStem : De kunst van Scheltema uit Roosendaal moet de werkelijkheid verbloemen

ROOSENDAAL - Na een moeilijke periode rijgt kunstenaar Benjamin Scheltema prijzen en exclusieve opdracht aaneen.

August 30, 2015

BNdeStem : Tweede leven voor KunstMaand in Roosendaal

ROOSENDAAL - Er komt mogelijk toch weer een KunstMaand in Roosendaal.

 

May 26, 2015

RDazzle: JazzBoz in Bergen op Zoom: de tips van Joost

Niks te doen komend weekeinde? In Bergen op Zoom kun je je compleet onderdompelen in de jazz. In de kroegen, op de pleinen, in de straten: de stad swingt op zijn grondvesten tijdens al weer de 40e editie van JazzBoZ. Net als bij Breda Jazz heeft onze eigen Joost Verbraak alvast de krenten voor je uit de pap gevist. Waarom je dit festival niet mag missen? ,,Om te beginnen vanwege de waanzinnig goeie ‘jonge’ programmering!’’, vindt Joost.

Natuurlijk staat Joost er zelf ook weer tussen. Hij treedt zaterdag op met DJ W Cool J en de Roosendaalse kunstenaar Benjamin Scheltema.

April 01, 2015

BNdeStem : Een hondenbaantje in Roosendaalse Roselaar (video)

ROOSENDAAL - Er stonden al dertig bulldogs in de Roselaar, maar daar zijn nu twee bijgekomen. Woensdag verfden Roosendaler Benjamin Scheltema en Bergenaar Iwaz in het winkelcentrum deze twee van kunststof gemaakte bulldogs, om zo meer aandacht te krijgen voor The Dogparade.

June 08, 2015

Knokke Blue Buddha Magazine #DesignYourEvoque

De RangeRover Evoques van Benjamin Scheltema en Maurice Grootheest worden niet enkel gebruikt voor de fun maar dienen dit jaar ook goede doelen.

 

 

 

 

 

February 08, 2015

BNdeStem : Roosendaler wint designwedstrijd Land Rover

ROOSENDAAL - Omdat hij de landelijke designwedstrijd van Land Rover heeft gewonnen, met een inzending van zijn abstract schilderij 'Have and Hold', mag de Roosendaler Benjamin Scheltema drie maanden gratis rondrijden in het nieuwe model Evoque.

February 05, 2015

Carros: De drie winnaars van de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd zijn bekend

Carros: De drie winnaars van de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd zijn bekend gemaakt op de openingsavond van de designbeurs Object Rotterdam. De ontwerpen van de Range Rover Evoque van Benjamin Scheltema, Gijs Spierings en Maurice Grootheest werden door de onafhankelijke jury bekroond als meest origineel.

Please reload

bottom of page